marți, 8 noiembrie 2011

RUSIA atentioneaza ISRAELUL in ceea ce priveste amenintarile la adresa IRANULUI.


Ministrul de externe al Rusiei a afirmat ca Israelul face o mare greseala daca va ataca Iranul precizand ca va avea consecinte neasteptate (probabil atacuri nucleare din partea Rusiei, Siriei si Chinei).

Diplomatul rus face referire la informatiile din presa israeliana coform caruia premierul Benjamin Netanyahu ar fi incercat sa convinga membrii din cabinet sa fie de acord cu atacarea Iranului. Ele au fost afirmate si de presedintele Israelului care zicea ca un atac este mai probabil decat calea diplomatiei si ca sunt semne ca Iranul s-ar apropia de arme nucleare.

Lavrov a mai spus ca diplomatia, si nu atacul cu rechetele, este solutia de a rezolva problema nucleara cu Iranul. Aceasta nu este singura amenintare a regimului sionist asupra Iranului pe care o acuza de construirea unei bombe atomice. Spre deosebire de Israel, care detine arme de distrugere in masa adevarate, Iranul informeaza ca activitatile nucleare sunt folosite doar pentru uz civil si nu militar.

Presedintele iranean a spus ca Iranul detine destule arme cat sa faca fata Israelului, Occidentului cat si S.U.A., care se teme de potentialul Iranului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu